четверг, 28 марта 2024 г.

Всесвітній день поезії



Поезія – це музика душі. Вона входить в наше життя з дитинства і залишається з нами до кінця. Кожний знаходить в ній щось своє, близьке і зрозуміле. 21 березня ми відзначаємо Всесвітній день поезії. Вшановувати тих, хто вміє підбирати найкращі слова і складати їх в найкращому порядку, вирішили на 30-й сесії генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі у 1999 році.
На абонементі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради проходить презентація тематичної книжкової виставки « Всі ріки течуть додому».
Україна багата майстрами високої поезії. На весь світ і різними мовами прозвучали пророчі слова Т. Шевченка, сильна жіноча поезія Л. Українки, могутнє слово І. Франка, а також поетів кінця 20 ст. та поетів – сучасників. Серед них найяскравіша, неповторна в своїй геніальності Ліна Костенко.
Віддавна саме поезія найпершою реагувала на всі події, які змінювали хід історії і життя людини. Саме вірші в усі війни першими линули з фронту. І лише потім усе це підхоплювала проза. Скарбниця високого українського поетичного слова поповнюється щодня, щогодини, земля наша багата талантами. Просто візьміть з полиці улюблену збірку поезії, загадайте номер сторінки і рядка – і, може, саме ці слова дадуть вам якусь підказку, наштовхнуть на правильне рішення чи просто надихнуть провести вечір із поезією цього автора.



Комментариев нет:

Отправить комментарий