понедельник, 18 марта 2024 г.

День українського добровольця.


В Україні 14 березня відзначають День українського добровольця. На абонементі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради діє тематична виставка «З Україною в серці».
Ця дата обрана на честь подій 2014 року. Добровольці із Самооборони Майдану прибули на військовий полігон у Нових Петрівцях. З них сформували перший добровольчий батальйон, який брав участь в АТО. Внесок першої хвилі добровольців важко переоцінити. Добровольчі батальйони дали змогу провести мобілізацію і підготувати професійну заміну. Одним із найвідоміших добровольчих батальйонів у наш час є полк "Азов", сформований у травні 2014 року в Маріуполі.
У перші тижні повномасштабного російського вторгнення в Україну у 2022 році майже 100 тисяч добровольців вступили до лав Сил територіальної оборони ЗСУ. Також з лютого 2023 року в Україні почала формуватися "Гвардія наступу" - штурмові бригади, які набирають добровольців для протистояння російській агресії.
Добровольці в ЗСУ - ви найкращі з найкращих! Дякуємо вам за кожен світанок, який ми зустрічаємо! Дякуємо вам за мужність і віримо в перемогу України!



Комментариев нет:

Отправить комментарий