понедельник, 4 марта 2024 г.

СЕМІНАР-НАРАДА БІБЛІОТЕКАРІВ ГРОМАДИ


📙Професія бібліотекаря вимагає глибокої обізнаності з усіма складовими бібліотечної діяльності, систематичного оновлення знань, постійного ознайомлення з новими фаховими вимогами сучасності.
📘В Публічній бібліотеці Томашпільської селищної ради відбувся семінар бібліотечних працівників «Професійна діяльність у сучасному вимірі».
🌻 Перша нарада, як завжди, присвячена аналізу звітності та плануванню роботи сільських бібліотек-філій, розгляду практичних порад та необхідних дій по формуванню позитивного іміджу та престижу закладів.
🖊Відкрила нараду директор Публічної бібліотеки Тетяна Кушнір, яка у своєму виступі окреслила основні пріоритети діяльності бібліотек, зробила детальний аналіз роботи бібліотечних закладів за 2023рік. В рамках проекту House of Europe («Дім Європи») було презентовано дослідження «Бібліотеки перед лицем війни».
📝 Галина Чорна, методист бібліотеки, надала консультацію з планування сільських бібліотек–філій на 2024 рік, звернула увагу, при аналізуванні річних планів роботи, на норми часу бібліотечних процесів; познайомила бібліотечних фахівців з тезами Стратегії розвитку читання на 2021-2025 роки «Читання як життєва стратегія».
📗З презентацією «Побудова та властивості УДК», виступила бібліотекар абонементу Антоніна Козак. Бібліотекар з інформаційних та комп’ютерних технологій Оксана Сергійчук, провела аналіз соціокультурної діяльності бібліотек-філій у мережі Інтернет. Акцентувала свій виступ на актуальності проблематики медійної та інформаційної культури особистості у сучасному суспільстві .💻🖥
🌹Завідувач бібліотеки-філії для дітей Євгенія Кукурудза, познайомила присутніх з матеріалами Обласної Акції «Єднаймось через слово Кобзаря» до 210-ї річниці Т.Г. Шевченка, Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Україна – мрія», та «Національного тижня читання поезії».
📕 Огляд нових надходжень літератури «Нові книги – нові імена» провела бібліотекар читального залу Олена Коновал.
📚✏️Семінар сприяв обміну досвідом між бібліотекарями, був корисним з точки зору набуття та подальшого використання отриманої інформації у роботі з читачами.














Комментариев нет:

Отправить комментарий