пятница, 12 ноября 2021 г.

9 листопада в Україні святкують День працівників культури та майстрів народного мистецтва

 

9 листопада в Україні святкують День працівників культури та майстрів народного мистецтва. Саме в цей день в Публічній бібліотеці Томашпільської селищної ради відбувся семінар бібліотечних працівників «Бібліотека в сучасному форматі: професійні ідеї та сучасні форми роботи»

Директор Публічної бібліотеки Т.Кушнір акцентувала увагу на виклики, що стоять перед бібліотеками та необхідності трансформації їх у сучасні публічні простори, які зможуть задовольняти не тільки потреби в літературі, а й у наданні цифрових інформаційних послуг. Окреслила коло завдань по удосконаленню медійної та цифрової грамотності населення.

Методист Публічної бібліотеки Г.Чорна в своїй консультації «Бібліотеки 2022: плануємо,вирішуємо, визначаємось» зосередила увагу на основних напрямках планування бібліотечної діяльності, зупинилася на інноваційних формах роботи та активізації використання бібліотечного фонду, що сприятиме якісним змінам у бібліотеках.

Основними формами та методами організації вільного часу користувачів – дітей поділилася завідувач філії дитячої бібліотеки Є.Кукурудза.

Змістовну консультацію з питань створення та ведення сторінок у соціальних мережах надав бібліотечним працівникам інженер – електронік О.Хвостецький.

Цікавим і продуктивним став професійний діалог бібліотек - учасниць обласного конкурсу «Світло провінцій», в якому взяли участь бібліотечні працівники сіл Антонівка (В.Трачук ) та Липівка (Т.Тіманова).







Комментариев нет:

Отправить комментарий