вторник, 22 августа 2023 г.

Рубрика «ПО КНИГУЄМО!»


представляє: Іван Черненко «Сміх у кінці тунелю»

📘📒 Раптом хто не чув – у шанувальників літератури є власне свято, День книголюба, і відзначається воно сьогодні, 9 серпня. Це американська ініціатива, що добре прижилася у різних куточках планети, де є активні читачі. Людям радять відкласти смартфони та взяти до рук книгу, щоб почитати.
🙍‍♀️Читачка Публічної бібліотеки – лікар КНП «Томашпільський ЦПМСД» Вікторія Хвостецька https://www.facebook.com/profile.php?id=100010996055701 радить прочитати книгу Івана Черненко лікаря-анестезіолога, який щодня не лише рятує життя, а й намагається доносити до людей основи доказової медицини.
З перших стрічок книга багатьом малює знайомі картини: «Чи бачили ви коли – небуть бійку батьків під дверима приймальної комісії? Якщо ні, то вам не пощастило вступати в медичний університет у 2010 році» - у першому розділі «Універ», як говорить наша читачка – переживаєш разом з автором непрості студентські будні майбутніх лікарів. Тут тобі і зубріння кісточок черепа, і бутерброди в «анатомці», і викладачі, в яких замість блиску в очах мерехтять доларові купюри, і лікарі, які ігнорують молодого інтерна і не вчать його абсолютно нічому, і відчуття, що твоє щире прагнення лікувати і рятувати людей – то марнота… (розділ 2 «Інтернатура»).
👨‍⚕️Автор заводить читача в важкі робочі дні «лікарської практики», де смерть разом з життям ходять по одній прямій: «Ви пам’ятаєте мене, лікарю? У мене шия розірвана була, ви тоді врятували мене. Ах так. Тішуся, що відновилися»… « Тепер врятуйте мого брата, у нього цироз…»
У «короновірусному» розділі книжки читаємо про таку собі таїну людського життя – про те, як пацієнтка, яка за всіма ознаками, мала б вижити, зненацька помирає, а та, на одужання якої не дуже сподівалися, - вижила…
«Сміх в кінці тунелю» - це історія про людину, яка в найжахливіших умовах працює над собою, вивчає інструкції до приладів та міжнародні протоколи, попри всі фактори бюрократизму не припиняє бути лікарем та власне людиною.
Дякуємо видавництву Віхола за подаровану книгу!❤️
Читайте українське!!!🟦🟨




Комментариев нет:

Отправить комментарий