четверг, 13 июля 2023 г.

Рубрика «ПО КНИГУЄМО!» представляє



кримінальну комедію Андрія Кокотюхи «Язиката Хвеська».


😊 Ця легка, позитивна, місцями смішна книга, не лише розважить, а й покаже знайомі кожному сучасні українські реалії та звичаї під несподіваним кутом зору. Звісно, не обійдеться тут і без детективної інтриги.
Люди люблять дві речі: сенсацій та коли їх дурять. Київський журналіст-авантюрист Максим Бойко заради гарячої новини обдурить не лише весь Київ - усю країну. Бо найкраща сенсація — вигадана сенсація. Адже Максим володіє рідкісним даром сплітати неймовірні історії, в які так і хочеться повірити. Він може підкинути міліції мертве тіло, якого нема, готовий видати темношкірого приятеля за родича американського президента. У нього в рукаві ще багато подібних тузів. Але має велику проблему: красуня-дружина не вміє тримати язика за зубами. Ну чисто тобі язиката Хвеська з відомої української народної казки...
«…Ірина кліпнула ляльковими очима.
— Він по паспорту мій рідний чоловік, товаришу начальник. І я прийшла його забирати….».
«— Значить, фантазії, кажеш? Які вона видає за реальність? — Ну, — зрадів Максим. — Нарешті до вас дійшло! Ще аби мовчала, а то ж язик бабський — помело. Язиката Хвеська, інакше не скажеш. Де, кому і що ляпала, що аж до вас дійшло, тепер не простежиш. Розумію, буває таке, мільйон загубили, ви ж люди серйозні… — Ми дуже серйозні люди, — не дав йому договорити банкір. — Тому підійдемо до справи серйозно. Її бредятину перевіряти не будемо. Ми тебе, Бойко, перевіримо. Є одна людина… Свідок… Вона бачила того, хто приробив нашому мільйону ноги. І дуже добре запам'ятала.»
📘Кримінальна комедія Андрія Кокотюхи свого часу змогла насмішити шоумена Сергія Притулу, здобути ІІІ премію на конкурсі «Коронація слова» і перетворитися з кіносценарію на роман, який не змусить вас нудьгувати ані на хвилину.
Читайте українське!🇺🇦










Все реакции:
7

Комментариев нет:

Отправить комментарий