вторник, 4 июля 2023 г.

РУБРИКА «ПО КНИГУЄМО!»


ПРЕДСТАВЛЯЄ: Сергій Жадан «Месопотамія», збірка оповідань і віршів.

📘 Сергій Жадан український письменник, поет, перекладач, громадський активіст, справжня рок-зірка української культури. Він встигає усюди: проводить поетичні вечори, їздить у тури з гуртом "Жадан і Собаки", знімається у кліпах поп-артистів, записує пісні з "Бумбокс", та навіть веде Tik-Tok. Але передовсім сьогодні Жадан є волонтером, який з 2014 року активно допомагає Збройним силам України.
📙 Перша частина книги «Месопотамія», – є дуже реалістичною. Ми зустрічаємо всіх її героїв на поминках спільного друга, після яких вони всі розходяться по 9-х розділах книги. Зустрічають один одного на весіллях (Ромео, Іван), у лікарнях (Маріо, Юра), на вулицях міста (Фома і Матвій), їх об’єднують листи, отримані другом, який поїхав до Америки (Боб). Різними життєвими шляхами сходяться в кінці книги на день народження смертельно хворого друга (Лука).
🌸📗 Хоча розповіді названі чоловічими іменами, та ключову роль у кожній з них виконує саме жінка: «Жінки й чоловіки такі різні, але справжнє щастя, спокій знаходять лише в обіймах один одного, лише знаходячись поруч.»
Цікаво спостерігати як головні герої книги переходять з прозової історії — у вірші, у другій частині книги.
До речі, поезію Сергія Жадана полюбляють наші томашпільчани. Активісти, проєкту «Поезія стін» нанесли його вірш на стіну Ощадбанку…
📕Ця книга обов’язково сподобається всім, хто цінує гумор та погляди Сергія Жадана. Приходь до бібліотеки ! Читай українське!🇺🇦





Комментариев нет:

Отправить комментарий