среда, 16 марта 2022 г.

 

 

Весна визволення

78 років тому, в березневі дні 1944 року, землі нашого  Томашполя було звільнено від німецько-фашистської окупації, але й сьогодні ми з теплом і любов’ю згадуємо подвиг захисників та визволителів рідного краю.

 В Публічній бібліотеці Томашпільської селищної ради експонується книжкова виставка «Весна визволення».

Великою ціною була здобута ця перемога. Війна забрала життя 4740 наших земляків. Майже три роки хазяйнували окупанти на території району. За період окупації в Томашполі розстріляно більше 150 мирних жителів, в Пеньківці – 13, в Комаргороді – 23, в Рожнятівці – 32. За мужність і відвагу в боротьбі з ворогом 5028 жителів району удостоєні високих урядових нагород

Ні біль важких втрат, ні радість великих перемог не забулися за цей час, адже пам'ять про подвиги наших батьків, дідів, прадідів, братів і сестер та вдячність за життя на вільній землі не мають історичного терміну давності – вони вічні. Вони – у пам’яті кожної родини, у назвах вулиць і площ, у полум’яних квітах біля меморіалів Слави.

Цьогоріч це свято наповнилося новим змістом, адже українці знову боронять власну державу від російського агресора, а тому сучасникам, напевно, легше зрозуміти тих, хто свого часу виганяв окупантів з рідної землі.

Пам’ятайте, на якій героїчній землі ми живемо. Хай сила цієї землі допомагає долати труднощі, яких сьогодні, на жаль, багато у нашій державі. Та наш народ – сильний духом і вірний ідеалам добра і справедливості і це – назавжди! Слава Україні! Героям слава!

 



 

Комментариев нет:

Отправить комментарий