понедельник, 14 марта 2022 г.

Міжнародний день рідної мови
До Міжнародного дня рідної мови в читальному залі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради проходить презентація книжкової виставки «Рідна мова – світ душі моєї». На виставці представлені книги, у яких висвітлюється історія народження та розвитку однієї з наймилозвучніших мов світу – української.
Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято бере початок від трагічних подій 1952 року в Бангладеш. (Східний Пакистан) влада жорстоко придушила мітингувальників, які протестували проти заборони на використання в країні своєї рідної – бенгальської мови. Міжнародний день рідної мови започаткували у листопаді 1999 року на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності. ЮНЕСКО проголосило 21 лютого Міжнародним днем рідної мови. А починаючи з 21 лютого 2000 року, цей день відзначаємо і ми, українці.
З Міжнародним днем рідної мови вітає активна читачка Публічної бібліотеки Тамара Федорівна Чижевська - молдаванка з душею українки.

для перегляду відео натиснути на посилання


Комментариев нет:

Отправить комментарий