понедельник, 14 марта 2022 г.

 

Знаменитий американський письменник, автор культових романів "Втеча із Шоушенку" та "Сяйво" Стівен Кінг заявив свою тверду підтримку Україні на тлі вторгнення військ РФ. Він висміяв спроби Кремля налякати українців збройним наступом та відмовився співпрацювати з російськими виданнями. Письменник вважає, що необхідно зруйнувати стіну дезінформації в росії, аби російський народ зрозумів, що відбувається.

Уперше про підтримку України Кінг заявив 28 лютого, розмістивши в соцмережі фото у футболці з написом "Я разом з Україною".

5 березня Кінг та канадський письменник американського походження Лінвуд Барклі повідомили про те, що відмовилися продовжувати контракти з видавництвами з Росії. Водночас творці літературних бестселерів розірвали контракти на російськомовний переклад своїх творів

13 березня  Стівен Кінг розмістив у Twitter нову публікацію, де закликав боротися з дезінформацією.

 «Це війна Путіна. Від його рук гинуть жінки та діти. Життєво важливо, аби російський народ зрозумів, що відбувається. Життєво важливо зруйнувати стіну дезінформації», - зазначив він, зробивши посилання на сторінку у Твітері #PutinLies («путін бреше»).

Публічна бібліотека Томашпільської селищної ради запрошує почитати книги відомого автора.



Комментариев нет:

Отправить комментарий