вторник, 11 апреля 2023 г.

Любов’ю окрилений сміх

 .

На абонементі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради діє виставка - портрет «Любов’ю окрилений сміх», присвячена 115 річниці видатного українського гумориста й сатирика Степана Олійника.
Експозиція виставки містить кращі гумористичні та сатиричні твори, літературно-критичні дослідження творчості поета-сатирика.
Степан Олійник – відомий український поет, талант якого на повну силу виявився в гуморі і сатирі. Поет–гуморист, сатирик, він майже чотири десятиліття віддав праці в літературі і понад п'ять десятиріч – журналістиці. Боровся за ствердження добра і правди, чесності й благородства. Без його творчого доробку неможливо уявити українську літературу.
Факти, які Олійник використовував для творів, були такими типовими, що часто люди впізнавали себе в його героях. Степан Іванович якось розказував, що після читання вірша "У клубі" до редакції "Перця", де він тоді працював, надійшов лист із Одеського обласного відділу кінофікації, в якому писалося: "...факти, про які йдеться у вірші, ...підтвердилися. Вживаємо заходів"…
За мотивами його сатиричного фейлетону «Пес Барбос», режисер Леонід Гайдай зняв свій відомий короткометражний фільм «Пес Барбос і незвичайний крос». Степан Олійник написав лібрето комічної опери «В степах України».
На виставку запрошуються всі, хто бажає поринути у світ українського гумору


Комментариев нет:

Отправить комментарий