среда, 26 апреля 2023 г.

ЧОРНОБИЛЬ - ДОВГИЙ СЛІД ТРАГЕДІЙ


Щороку 26 квітня Україна й увесь світ згадує Чорнобильську катастрофу. У грудні 2016 року Генеральна асамблея ООН проголосила 26 квітня Міжнародним днем пам’яті про Чорнобильську катастрофу та Міжнародним днем пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф. Аварія на Чорнобильській АЕС призвела до непоправних медичних, економічних і соціальних та гуманітарних наслідків.
До 37-ї річниці аварії на Чорнобильської АЕС, в читальній залі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради презентовано виставку-реквієм: «Чорнобиль- довгий слід трагедій». На ній представлені твори відомих українських письменників і журналістів, присвячені чорнобильській трагедії та осмисленню її наслідків як для України, так і для всього світу.
Чорнобильська катастрофа стала попередженням усьому людству, наскільки крихким може бути наше майбутнє з неконтрольованою радіацією. Нинішня поведінка росії знову ставить світ на межу катастрофи, і це треба зупинити. В день річниці Чорнобильської катастрофи про це варто нагадати усім світовим лідерам.




Комментариев нет:

Отправить комментарий