вторник, 18 апреля 2023 г.

ТЕПЛО СЕРЦЯ І РУК НА РАДІСТЬ ЛЮДЯМ

 

🧺 Плетені вироби з лози – один з найстародавніших промислів на Україні, процес досить тривалий і кропіткий. Покірно гнеться гілочка в руках Раїси Василівни Кемінь. Гілочка до гілочки - і справжній витвір мистецтва!
Народилася Раїса Василівна в селі Вила Томашпільського району. За фахом зв’язківець, душею – романтик. Навчилася майстерності лозоплетіння від чоловіка, уродженця Закарпаття.
Зазирнувши в історію роду майстрині, розумієш звідки бере витоки її талант. Вона з відомого на Томашпільщині роду Сауляків, бабуся Софія Миколаївна знана вишивальниця, дядьки Володимир Арсенійович Сауляк - письменник, Микола Арсенійович - художник . Від кожного зі своїх рідних, майстриня взяла щось незвичайне, особливе.
В її вправних руках народжуються чудові вироби домашнього вжитку, прикраси, меблі. Вироби Раїси Кемінь з лози – скрині, крісла, плетені меблі, кошики, таці, фруктовниці, тарілки, цукерниці, підставки, жбани - милували око відвідувачів на виставках майстрів в Томашполі, Вінниці та Києві.
🎸А ще майстриня сама пише тексти пісень та музику на вірші письменників - земляків, сама їх чудово виконує, акомпонуючи на гітарі. Лунають пісні, народжені душею, у рідних Вилах та за межами Томашпільської громади…

Переглянути відео за посиланням;

Комментариев нет:

Отправить комментарий