вторник, 11 апреля 2023 г.

БІБЛІОТЕКА-ХАБ ЦИФРОВОЇ ОСВІТИ



Публічна бібліотека Томашпільської селищної ради взяла участь у 5-денному тренінгу для координаторів Хабів цифрової освіти «Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти» на базі Регіональний тренінговий центр - Вінницька ОУНБ В.Отамановського💻
Онлайн-навчання відбувалися з 3 до 7 квітня, тренери - Ольга Коновальчук, Олеся Зотова, Марина Семик.
📒Впродовж п'яти днів тривало онлайн-навчання та покращувались цифрові навички за проєктом «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні за підтримки Швеції, у 2021-2023 рр., який реалізовує Українська бібліотечна асоціація/Ukrainian Library Association ВГО Українська бібліотечна асоціація.
📘Під час тренінгу ми дізналися більше про цифровізацію, цифрові навички та цифрову грамотність, про стратегічні цілі та дослідження Мінцифри щодо цифрової освіти, дізнались про взаємодію УБА та Міністерства цифрвої трансформації. Темами сесій навчання були: профіль компетентностей бібліотекаря-менеджера Хабу цифрової освіти, роль бібліотек в проєкті «Дія. Цифрова освіта», інструменти створення цифрового контенту, комунікаційна стратегія бібліотеки-Хабу цифрової освіти, системна робота зі ЗМІ для реклами бібліотеки-Хабу цифрової освіти. Цікавими були обмін думками між учасниками тренінгу, практичні завдання.
🖥 Дякуємо консультанту Головного тренінгового центру Тамарі Козицькій, тренерам Ользі Коновальчук, Марині Семик, Олесі Зотовій!
🇺🇦 Віримо в ЗСУ та Перемогу! 🇺🇦

Комментариев нет:

Отправить комментарий