вторник, 18 апреля 2023 г.

ФАНТАСТИЧНИЙ СВІТ ДЯЧЕНКІВ


📝Марина та Сергій Дяченки - це подружжя, які писали у співавторстві фантастику, казки та фентезі, успішно поєднуючи кілька жанрів в одному творі. Народилися подружжя в Києві і довгий час в ньому проживали, а в 2013 виїхали до Америки. У США 5 травня 2022 року 77-річний український письменник-фантаст Сергій Дяченко помер.
📝 На абонементі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради до дня народження Сергія Дяченка презентовано книжкову виставку «Фантастичний світ Дяченків».
📝 Разом з дружиною Мариною Сергій Дяченко написав такі книги як трилогія "Відьмине століття", Магам можна все", Одержима", сценарій фільму "Залюднений острів" за мотивами роману братів Стругацьких.
📝 Подружжя Дяченки написали 26 романів, безліч оповідань і повістей, кілька творів для дітей. Видали більше 170 книг, загальний тираж яких склав мільйони примірників. Сергій і Марина отримали безліч значимих нагород, стали лауреатами понад 80 літературних премій. Це надзвичайно талановиті письменники. На конференції "Єврокон-2005" в Шотландії, вони були названі кращими фантастами Європи по голосуванню представників 24 країн.
📝 За версією видання "Буквоїд", Марина та Сергій Дяченки 2010 року були серед 10 найбільш успішних письменників України за тиражами їх книжок.
📝 Шановні читачі – любителі фантастики, цікаві книги найкращих письменників-фантастів Європи Сергія та Марини Дяченків, чекають на вас!





Комментариев нет:

Отправить комментарий