пятница, 13 октября 2023 г.

РУБРИКА «ПО КНИГУЄМО!»

ПРЕДСТАВЛЯЄ книгу : Тетяна Белімова « Чужа провина».

📙Тетяна Белімова Працює викладачем української літератури в Університеті «Україна». За роман «Київ.ua». отримала ІІІ премію Міжнародного конкурсу «Коронація слова – 2013»
🌺Про що розказує "Чужа провина"? Звісно, про кохання, адже Маруся чекає свого милого з фронтів Першої світової, вона вірить, що він живий, хоча Василь і вважається безвісти пропалим.
Самовіддано чекає на нього, дбаючи про Василеву молодшу сестру та доньку від іншої жінки, Зойку, а згодом покинуту нею п’ятимісячну донечку. Довелось пережити багато, заглянути смерті в обличчя. Та все-таки дочекалась, Василь повертається: «Вікно Марусиної спальні ще світилося попри пізню годину. Василь вірив і не вірив у своє щастя, до якого йшов довгі півтора року через кілька кордонів, поневіряння та неправду ось нарешті він був удома, бо дім людини завжди там, де на неї чекають».
📗Багато в романі історичних подій: наприклад, 100-тисячна маніфестація у Києві 19 березня 1917 року, під час якої на Софіївському Майдані відбулося Народне Віче. Також у «Чужій провині» є про більшовицьку окупацію Києва на початку 1918 року, зокрема - про бомбардування центру Києва, коли знищили будинок Грушевського на Паньківській.
📘🌾А ще про : «Золотий гомін" вуличок Києва, похмурий Петроград, живописну Австрію та долі людей, розкиданих світами, людей, які опинилися у вирі подій історії України.




Комментариев нет:

Отправить комментарий