четверг, 13 января 2022 г.

Велич Гімну України

 


До найбільших святинь будь-якого народу належить національний гімн – символ держави. Слова і музика гімну змушують кожного з нас підніматися при перших же акордах.

30 років тому, 15 січня 1992 р. Президія Верховної Ради ухвалила постанову “Про Державний Гімн України”, яким стала пісня “Ще не вмерла Україна” (у музичній редакції композитора М. Вербицького).

З метою відзначення цієї важливої події, в читальному залі Публічної бібліотеки оформлено книжкову виставку «Велич Гімну України».

Книги, журнальні, газетні статті, представлені на виставці, дають можливість детально вивчити весь шлях рядків “Ще не вмерла Україна” від першого співу на молодіжній вечірці у 1862 році до величного виконання Державного Гімну України багатотисячним Майданом.

Державний Гімн України – є пісенним символом нашого народу, це високо патріотичний твір, він створює піднесеність, волелюбство, гордість за країну, де поетичний текст і музика являють собою органічно об’єднану  художню цілісність, в якій  чітко відтворено національну ментальність, вони здатні сміливо піднімати  народи на подвиги, на боротьбу за волю, за свободу і людські права та справедливість.      

       Гімн «Ще не вмерла України і слава і воля…» створений Павлом Чубинським та Михайлом Вербицьким, звучить сьогодні могутньо й гордо – як символ невмирущої сили народу, котрий обрав шлях свободи і незалежності.




Комментариев нет:

Отправить комментарий