пятница, 21 января 2022 г.

Бібліотечний калейдоскоп до Дня Соборності України.

 


22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Щороку в цей день український народ  із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. Саме 22 січня 103 роки тому було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Офіційно ж в Україні День Соборності відзначають з 1999 року.

Співробітники читального залу та абонементу Публічної бібліотеки  та бібліотеки для дітей долучилися до свята організувавши книжкову виставку «Соборна Україна  - від ідеї до життя» та провели патріотичний флешмоб за участю юних читачів та учнів музичної школи. Учасники заходу не тільки прослухали історію виникнення свята – Дня Соборності України, а й ознайомились з історичними фактами про Україну, пригадали видатних українців, дізналися про всеукраїнську акцію «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом, яка відбулася 20 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України.

Сільські бібліотеки - філії Публічної бібліотеки долучилися до свята, підготували книжкові виставки та огляди літератури. Представлені на них видання надають можливість детально ознайомитись з історичними фактами та передісторією виникнення свята, роз’яснюють значення соборності в політичному житті сучасної України.

Запрошуємо на перегляд виставок, вивчати, пізнавати минуле й сучасне своєї землі й свого народу.














Комментариев нет:

Отправить комментарий