четверг, 1 сентября 2022 г.

 28 серпня – Міжнародний день публічного читання коміксів. Це щорічне свято усіх героїв коміксів.

Бібліотека-філія для дітей Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради презентує марафон публічного читання коміксів.
У 2010 році Сара Мореан та Брайан Хітер з сайту альтернативних коміксів вигадали святкування International Read Comics in Public Day. Мета свята полягала в просуванні коміксів, щоб люди без сором’язливості могли читати їх публічно. Датою святкування було обрано день народження Джека Кірбі. Ця людина вважається генієм коміксів. Джек Кірбі народився у 1917 році, а у 1936 займав посаду художника коміксів. Він створив таких відомих персонажів як Люди Ікс, Халк та Фантастична четвірка. Працюючи над коміксами, він отримав прізвисько «Король коміксів». Завдяки його праці комікси стали дуже популярними. Сьогодні образи супергероїв коміксів використовують на телебаченні, при виготовленні іграшок, відеоігор та одягу. Комікси можна зустріти на прилавках книжкових магазинів, у бібліотеках та шкільних програмах.
Нині головними читачами коміксів є діти. Вважають, що цей вид літератури приносить багато користі. Комікси допомагають розвинути у дітей навички читання та поліпшити грамотність. Активні читачі бібліотеки для дітей - Віка Кушнір, Рома Чабан, Костя Паєвський, Аня Медвецька, Назар, Тарас та маленька Даринка Шкураки,теж долучилися до цікавого міжнародного свята і взяли участь у публічному читанні коміксів, яких ну дуууууууже багато в нашій бібліотеці. Тож слухайте, читайте і до зустрічі в бібліотеці!

Переглянути відео за посиланням:


Комментариев нет:

Отправить комментарий