вторник, 6 сентября 2022 г.

 

День читання книг

6 вересня відзначають День читання книг. Свято створено, зокрема, щоб підбадьорити тих, хто любить читати, та нагадати тим, кому такий процес зовсім не потрібний, що читання існує, стимулювати шанувальників книги придбати собі щось новеньке для власної бібліотеки, сходити до бібліотеки за свіженькою книжкою чи дати зрозуміти «нечитаючим», що книги досі існують і їх можна читати і витрачати час на гортання паперових сторінок.

Книги — наші вірні порадники, вони вчать нас мислити, відкривають нам невідоме. А тому роль книги в житті людини дуже велика: своїй грамотності, освіченості ми зобов’язані книзі. Вона вчить нас бути чесними, працьовитими, любити свій край, поважати людей.

У цей день рекомендують взяти книгу і читати, читати, читати! Але книги потрібно читати не лише сьогодні, а кожного дня, адже читання має просто неймовірну кількість плюсів:

Читання “вмикає” мозок. Іспанські вчені довели, що читання стимулює наш мозок таким чином, ніби ви переживаєте прочитаний досвід у реальному житті.

Дослідження показують, що читання знижує рівень стресу, підвищує рівень знань, посилює концентрацію, знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Так само як і будь-якому м’язу людського тіла, мозку необхідне тренування, щоб залишатися сильним і здоровим.

День читання книг… Важко сказати чи це свято. Але привід для того, щоб читати – і справді вагомий. Хоча тим, хто любить читати, жодні приводи не потрібні. Вони просто це роблять – читають.

 Двері Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради та бібліотеки-філії для дітей завжди відкриті для вас, наші любі читачі!

#ReadABookDay

#Український_інститут_книги

#Осінь_час_читати

 Переглянути відео за посиланням:

https://www.facebook.com/library.tm/videos/858080818771581/


 

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий