понеділок, 15 липня 2024 р.

ПРОЄКТ «МИСТЕЦЬКА ПАЛІТРА ТОМАШПІЛЛЯ»

  триває! Її продовжує липівчанка МАРІЯ ГОДНА, зі своїми незвичайними виробами зІ звичайних макаронів.

🎀Рукоділля - це країна, в якій панує фантазія майстра. Область, де звичні предмети приймають неймовірні вигляду. Взяти макарони ... Різні форми цих виробів дозволяють виконувати з них надзвичайні вироби .🌺
Марійці з дитинства подобалося малювати. Ще в школі малювала залюбки тематичні композиції на різні виставки та конкурси. Роботи надсилались навіть до обласного центру!
🖼 Минули роки, народилася донечка. Якось донечці в дитячий садочок виготовила картину з морських мушлів, і так сподобався цей процес! Потім були декоративні вазочки, рамки до фотографій та різні цікавинки - все це, звичайно, дарувалося друзям і знайомим.
Та мушлі скінчились, ось і виникла ідея використати для роботи макарони, та крупи, і це спрацювало. Особливо подобалося робити картини з цих матеріалів. Люди замовляли такі картини на подарунки. Робота кропітка, вимагає чималих зусиль,часу, фантазії та звичайно таланту.
Над однією своєю роботою пані Марія працює від одного до п’яти тижнів: «Спочатку готується основа, зазвичай це фанера, чи картон. Наноситься контур малюнка олівцем, обводиться крупою, на ватний спонжик, змащений клеєм, викдадається візерунок із макарону, все це покривається клеєм, спиртується, довго сушиться, краситься і лакується» - ділиться секретом виготовлення картин з макарону майстриня. А нещодавно пані Марія завітала до Липівської сільської бібліотеки та провела з дітками майстер – клас, діти були в захопленні! Запрошуємо і вас ознайомитися з незвичайною творчістю Марії Годної.
Переглянути відео за посиланням:
https://www.facebook.com/library.tm/videos/1571818113766213/

Немає коментарів:

Дописати коментар