понеділок, 22 липня 2024 р.

Літературний спадок Ернеста Хеменгуея


Він подарував цьому світові безліч цікавих, мудрих, захоплюючих історій. Його стиль написання – лаконічний і в той же час насичений і емоційний, сьогодні мова піде про Ернеста Міллера Хемінгуея, американського письменника та журналіста.
На абонементі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради «Ювілейна палітра» святкує 125 річницю від дня народження письменника. До вашої уваги виставка – персоналія «Маестро задає питання».
Не прагнучи до висот визнання, його творчість набула небаченої популярності. Нобелівський лауреат, найкращий літератор ХХ століття, його творчість непідвладна часу! Головних героїв не змінили роки - сильні вольові люди, які вміють любити, розчаровуватись, хвилюватись і дружити. Висока моральність і порядність - їх відмінні риси. Жінки ж, в творчості письменника - ніжні, турботливі, по- дитячому наївні. Сучасний читач в романах та оповіданнях, відкриває для себе щось нове, незвідане, повчальне.
Цікаві факти про письменника:
*Батьки Ернеста Хемінгуея були забезпеченими людьми, які жили в 7-кімнатному приватному будинку в престижному районі. Батько його був процвітаючим лікарем, а мати — оперною співачкою.
*Своє ім’я майбутній письменник отримав на честь діда.
*За своє життя, Хемінгуей опублікував 7 романів, 6 збірок оповідань і 2 науково-популярні книги. Більшу частину своїх творів він написав у своїй спальні.
*За життя письменник брав участь в кориді, входив в клітку з левами, виходив на ринг з чемпіоном США з боксу.
*Він побував в 5 аваріях і 7 катастрофах. Отримав найсильніші удари, переломи і струс мозку. Розчавлений хребець зрісся, і навіть не залишив його паралізованим.
*У Хемінгуея була пейрафобія – боязнь публічних виступів. Він ніколи не вірив щирим похвалам читачів і шанувальників.
* Улюбленими коктейлями Ернеста Хемінгуея були мохіто та дайкірі.
*. Підкорювач жіночих сердець був одружений чотири рази, дуже часто закохувався.
У 62 роки Ернест Хемінгуей, як і його батько, застрелився з мисливської двостволки. Модель рушниці, яку він використовував, була пізніше перейменована компанією – виробником в “Хемінгуей”.


Немає коментарів:

Дописати коментар