среда, 29 марта 2023 г.

ПОЕЗІЯ ВІЛЬНИХ- Воєнна лірика українства 21 століття


Напевно, не так багато знайдеться людей, у яких за багато років праці, в трудовій книжці лише один запис про місце роботи, які, прийшовши на роботу в юності, залишаються на своєму місці на все життя.
У колективі Публічної бібліотеки така людина є. Це завідуюча бібліотеки філії для дітей Кукурудза Євгенія Михайлівна. Народилася майбутній бібліотекар в селі Гнатків, в сім’ї службовців. З відзнакою закінчила вісім класів рідної Гнатківської середньої школи. Навчалася в Тульчинському культурно- освітньому училищі, яке теж закінчила з відзнакою. Здобувши кваліфікацію бібліотекаря, Євгенія Михайлівна розпочала свою трудову діяльність в Томашпільській центральній районній бібліотеці. Згодом закінчила Київський державний інститут культури і звичайно теж з червоним дипломом! До її порад і мудрих думок завжди прислухаються як працівники Публічної бібліотеки, так і бібліотекарі сільських бібліотек нашої громади. Мама двох дорослих красунь - донечок, турботлива бабуся четвірки онучат!
Війна страшна, болюча, жорстока розділила життя «До» і «Після». Небайдужа до чужої біди, свій біль і горе від війни Євгенія Кукурудза викладає у римовані рядки, які відображають в собі увесь біль українського народу. Вірші Євгенії Михайлівни надіслано до проекту «Поезія вільних» Міністерства культури та інформаційної політики України, де публікуються вірші на тему війни. Адже наша поезія – це зброя, що надихає тих, хто тримає зброю справжню. Нехай ці слова назавжди закарбуються в історії і нікому не дозволять забути те, що відбувається в Україні зараз!

Переглянути відео за посиланням;https://www.facebook.com/library.tm/videos/134554239572099/

Комментариев нет:

Отправить комментарий