среда, 29 марта 2023 г.

Поезія душі


«Поезія – це завжди неповторність,
Якийсь безсмертний дотик до душі.» Л. Костенко.
21 березня ми відзначаємо Всесвітній день поезії. Відродження, розквіт усього живого відбувається саме навесні. Так і поезія пробуджує людину, бо поезія – це життя, а воно розквітає весною, а для романтичних і обдарованих людей – це стимул для написання поетичних творів, саме тому 21 березня в Україні святкують Всесвітній день поезії.
Таке рішення було прийнято в 1999 році на 30-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО. В рамках святкування було запропоновано популяризувати поезію як один із видів мистецтва, що дає змогу всьому суспільству знайти і затвердити свою самобутність; формувати у ЗМІ та на різноманітних заходах належний образ поезії, з тим щоб подолати уявлення про неї як про щось застаріле. Зокрема, це стосується молоді, яка за допомогою поезії зможе відкрити для себе основоположні цінності життя.
На абонементі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради до Всесвітнього дня поезії організовано книжкову виставку «Поезія душі». До уваги користувачів пропонуються збірки поезій авторів Вінниччини та Томашпілля.
Немає відповіді на питання, в чому секрет поетичних чарів. Поезія залишається загадкою. Тим більше вона вабить читачів. Навіть той, хто кричить: не люблю віршів всіляких поетів!‖, мабуть, просто не читав шедеврів. Інакше обов'язково знайшов би собі поетів до душі.




Комментариев нет:

Отправить комментарий