среда, 29 марта 2023 г.

Мистецтво вишивки бісером відоме з давніх часів

 Мистецтво вишивки бісером відоме з давніх часів. Ще з сивої давнини наші предки вишивали оберегові орнаменти, оздоблюючи свій одяг намистинами, а пізніше і скляним бісером. З чарівним світом картин, вишитих бісером познайомить, закохана у вишивання майстиня - В.О. Лимар.

Народилася Віталіна Олександрівна Лимар 14 грудня 1980 року в с. Гнатків. Навчалася в Гнатківській школі, Комаргородському училищі, Київському інституті бізнесу та технологій.
Ще будучи маленькою дівчинкою, вона задивлялася як мама та бабуся вишивали картини та рушники і собі бралася щось шити. Спочатку шила лялькам одяг, а у 5 класі вишила свою першу вишивку на подушечку. Більше почала вишивати, коли перебувала у декретній відпустці до догляду за сином і вишиває по сьогоднішній день.
У наш час особливо популярними стали техніки вишивання хрестиком та бісером, завдяки яким можна створити шедеври мистецтва. Саме тому Віталіна Олександрівна найбільше полюбляє вишивати картини бісером. На її роботах немов оживає природа, переливаючись всіма барвами.
Неповторні, унікальні та неперевершені картини створює гнатківчанка Віталіна Лимар. ЇЇ роботи прикрашають не лише її будинок, а й оселі друзів, знайомих та близьких. Вишивка для Віталіни Олександрівни найулюбленіше заняття, якому вона присвячує увесь вільний час.

Переглянути відео за посиланням;

Комментариев нет:

Отправить комментарий