среда, 29 марта 2023 г.

Лиш слово всюдисуще, одвічне і святе…

 


Поезія варта того, щоб бути постійною супутницею у нашому житті, надихати, підтримувати, навчати та любити.
Зустріч з Олександром Григоровичем Височанським – це завжди свято для Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради та бібліотеки – філії для дітей та всіх бібліотечних працівників громади! Саме таке свято для душі й зібрало 16 березня у читальній залі шанувальників поетичного слова, зокрема творчості Олександра Григоровича. Зібрались, щоб вшанувати творчу людину, який має талант від Бога: вміння і бажання писати вірші, якими він оспівує, прославляє свою маленьку батьківщину і тим самим несе любов і світлі почуття до своєї України.
Творчий вечір розпочала директор Публічної бібліотеки Т. Кушнір, яка презентувала відеоряд з фото зустрічей поета з вдячними читачами. Звучала пісня «Томашпілля - благодатний край» на слова О. Височанського, музика Р. Волошина у виконанні Р. Варича.
Про життя поета та багаторічну співпрацю з бібліотечними закладами розповіла книжково- ілюстративна виставка «Лиш слово всюдисуще, одвічне і святе…»
Автор презентував три свої нові книги: «Рум’янець щастя» -сімнадцяту книгу в яку увійшли ще дві книги: «Подільський кривослов» «Літературні пародії та триндерички», « Сатиричні мініатюри»
Книгу «У мандрівку», яка включає в себе розмаїття віршів для дітей! І зовсім новесеньку, випущену 2023 році книгу сонет «Перевесло сподівання». Це двадцять перша книга Олександра Височанського, вона вмістила в себе сонети: «Перевесло сподівання», «Вінок сонетів Божої любові», «Дикуни», присвячена захисникам України.
Слова поваги до Олександра Височанського та його творчості прозвучали від місцевої поетеси Марії Дейдиш, яка присвятила йому вірш та бібліотечних працівників Томашпільської громади. А книги подаровані автором поповнять фонди нашої бібліотеки!
Зустріч пройшла в теплій, душевній атмосфері, і не залишила байдужим жодного з присутніх.








...Лиш слово всюдисуще, одвічне і святе… "Томашпілля-благодатний край" автор слів О. Височанський, музика Р. Волошин, виконує Р. Варич.
Переглянути відео за посиланням;https://www.facebook.com/library.tm/videos/6033987173362788/

Фрагменти зустрічі з О.Височанським;https://www.facebook.com/library.tm/videos/233864199011106/

Комментариев нет:

Отправить комментарий