пятница, 10 марта 2023 г.

Жінки-волонтери,жінки-захисниці України


Війна перевернула з ніг на голову життя всіх українців. Чоловіки покинули рідні домівки і подалися на фронт захищати рідну землю від ворога. Не відстають і жінки: деякі теж взяли до рук автомати і нарівні із чоловіками б’ються на лінії вогню…
Під час війни значно збільшилася кількість жінок, які служать в українській армії, при цьому кілька посад, які були зарезервовані лише для чоловіків, стали доступними і для жінок. Від початку вторгнення до лав ЗСУ долучилися близько 6 тисяч жінок, а вже станом на липень 2022 р. їхня кількість перевищувала 38 тисяч.
Не меншу хоробрість показують й жінки-волонтерки, які забезпечують міцний тил та є надійною опорою. Вони не шкодують ані часу, ані сил, ані навіть життя: збирають кошти, шукають та купують все необхідне, випікають, варять, в’яжуть, відвозять на фронт.
Українське волонтерство особливе, а відрізняється від усього саме жіноче волонтерство. Українські жінки під час російсько-української війни роблять усе, аби зберегти свою родину, рід та цілу Україну.
В читальній залі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради оформлено тематичну виставку «Жінки – волонтери, жінки – захисниці України», яка присвячена жінками, які воюють, годують, моляться, кохають і наближують перемогу. На виставці висвітлено і волонтерську діяльність наших томашпільчанок. Саме завдяки їхньому патріотизму та копіткій волонтерській праці, наші захисники забезпечені маскувальними сітками, теплими речами та різними смаколиками.
Перша леді України Олена Зеленська заявила, що «наш опір, як і наша майбутня перемога, набули виразно жіноче обличчя». Кожна жінка волонтер, жінка захисниця здобуває Україні славу на своєму фронті.
Разом до Перемоги!




Комментариев нет:

Отправить комментарий