вторник, 23 апреля 2024 г.

СКЛАДОВА РОЗВИТКУ БІБЛІОТЕКИ - ПРОЄКТНА ДІЯЛЬНІСТЬ


📚📙Під такою назвою відбувся семінар бібліотечних працівників Томашпільської громади. Про грант міжнародної мобільності від House of Europe «Стажування в Регионална библиотека "Пенчо Славейков" - Варна. Болгарія» розповіла директор Публічної бібліотеки Тетяна Кушнір. Під час професійної подорожі була можливість зустрітися з європейськими колегами, взяти участь у стажуванні, підвищити свій професійний рівень знань. Разом з болгарськими колегами обмінялися досвідом щодо тем цифровізації, популяризації бібліотечної діяльності в країнах ЄС, отримання нових ідей щодо покращення бібліотечних послуг. Як результат мобільності планується впровадження в роботу Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради отриманого досвіду, посилення підтвердження присутності українських бібліотек в європейському просторі.
📷🎞З консультацією про підготовку локального онлайн проєкту до 408-ї річниці першої письмової згадки про селище Томашпіль познайомила методист бібліотеки Галина Чорна. Мета даного краєзнавчого проєкту є поповнення архіву бібліотечного фонду підбіркою оригінальних фотознімків на яких зображені родини, будівлі, події, які збереглися на фото і мають історичну цінність.
Проаналізовано роботу бібліотек громади в локальному онлайн проєкті «Мистецька палітра Томашпілля», підбито підсумки участі бібліотек громади в обласній акції « Єднаймось через слово Кобзаря» ( до 210-ї річниці Т.Г.Шевченка) та Тижні поезії «Ріки незмінно течуть додому».
☀️🌈Щодо участі бібліотек у Всеукраїнському конкурсі «Україна – Мрія» повідомила завідувач бібліотеки-філії для дітей Євгенія Кукукрудза.
Семінар спрямував бібліотечну спільноту Томашпільщини на розвиток проєктної діяльності у своїй роботі.







Комментариев нет:

Отправить комментарий