четверг, 4 апреля 2024 г.

РУБРИКА « По книгуємо» представляє


роман Володимира Лиса «Максим Гонтар»

Головний герой роману, Максим Гонтар — молодий науковець, кандидат історичних наук, маючи свої власні позиції та погляди щодо історії України, вирішує більше не займатися науковою діяльністю, повертається в рідне місто Лучеськ, викладати історію в сільській школі.
Та життя підготувало йому нові випробовування більш «приземлені» - складні відносини батьків Петра та Віри Гонтарів, пошук свого місця в житті – на фірмі місцевого магната Юрія Лицюка, нерозділене кохання дочки магната Лілі до його персони, та страшна розплата за неприйняте ним кохання: « Тату, я хочу, щоб ти убив Максима Гонтара. Знищив ,у прямому значенні цього слова. Ліля вимовила батькові це не схвильовано, а так, наче йшлося про вирішення звичайного ділового питання» І розплата таки не забарилася, але йому судилось вижити, щоб таки попрацювати в сільській школі, щоб зрозуміти, наскільки важлива його наукова робота, наскільки необхідно досліджувати і показувати людям правдиву історію нашої держави.
Персонажі твору проходять випробування часом і суворою реальністю подій в Україні ХХІ століття, коли їм самим доводиться творити історію та ставати її часткою. Лейтенант Гонтар з перших днів війни з російським агресором стає на захист України. В часи між запеклими боями, Максим пригадує інтерв’ю з російською дисиденткою, яка ще до війни емігрувала в нашу країну .Вона промовила несподівані слова: «Війну проти України розпочав Борис Єльцин – у той день, коли призначив своїм наступником Путіна»…


Комментариев нет:

Отправить комментарий