четверг, 4 апреля 2024 г.

Великий українець Микола Гоголь.




1 квітня день народження Миколи Васильовича Гоголя. Син Полтавщини, земляк Григорія Сковороди та Івана Котляревського, Микола Васильович ніколи не втрачав зв’язок зі своєю Батьківщиною, родинним гніздом. Україна була для нього не лише місцем, де він народився і виріс, а й цілющим джерелом, яке живило душу письменника. 🏞📕
Ніхто до і після Миколи Гоголя так широко, психологічно переконливо, яскраво і захоплююче не висвітлював українське життя, українські звичаї та вірування, знайомлячи з ними сотні мільйонів читачів по всьому світу, і змусив полюбити: український народ, українську мову, звичаї, традиції, українські вольності, самовідданість і безстрашність запоріжських козаків.🌻 Твори Миколи Васильовича Гоголя є важливим джерелом української етнографії для вивчення життя і побуту українців у першій половині XIX століття.
До 215-річчя від дня народження Миколи Васильовича Гоголя ,на абонементі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради експонується книжкова виставка «Микола Гоголь – творець духовного образу України», де зібрано доробок з повістей і романів, драматургії та публіцистики. 📙📗Такі твори, як "Сороченський ярмарок", «Тарас Бульба», «Мертві душі», «Вечори на хуторі біля Диканьки», «Ревізор», «Вій», «Одруження», «Записки божевільного», твори,які можна поставити у ряд найвищих художніх досягнень світової літератури.


Комментариев нет:

Отправить комментарий