вівторок, 7 травня 2024 р.

Рубрика «ПО КНИГУЄМО!»

  пропонує книгу Олени Волинської «Повелителька ліхтарів». Книгу про пошук себе у раціональному, деколи занадто матеріальному світі. Про прагнення знайти свій внутрішній спокій, про кохання людей із різних світів, про знаки долі.

🌿Дівчина-ромка Зора, майстер лозоплетіння Василь, цілеспрямована дружина журналістка Інна, підприємець Борис…. Що поєднує цих людей і які таємниці вони приховують…
🌾А ще багато українських традицій і народне мистецтво, селище Іза — батьківщина українського лозоплетіння, ромські забобони і неймовірні описи мальовничої України.
«…Останній раз Василь бачив Зору в той день, коли йому винесли вирок. Бачив через вікно. Вона стояла на сходах біля приміщення суду. І «танула» під дощем. Біла сукня та незвичайно бліде обличчя, обрамлене мокрим волоссям, яке прилипало до одягу. Блискучі чорні коси, що завжди пахли квітами й димом (дивне, але напрочуд приємне поєднання), важкими чорними гадюками обплітали плечі, згинали її, ледь не душачи. А руки були складені в молитві. Наче Мадонна.»




Немає коментарів:

Дописати коментар