четвер, 23 травня 2024 р.

ПРОЄКТ «Мистецька палітра Томашпілля» триває!

 

Гердани Дарії Джавало.

 Для бісероплетіння майстрині передусім потрібний бісер, тоненька голка з вушком чи без вушка, спеціальна бісерна нитка і велике бажання!

Дарія Джавало. Проживає у селі талановитих майстрів - Гнатків, Томашпільської громади. Закінчила Верхівський сільськогосподарський коледж ВНАУ, на професію ландшафтного дизайнера. Щаслива матуся та дружина.

 В вільний від роботи час, займається виробами із бісеру в українській тематиці. В основному це ґердани, які можна носити гармонійно з сучасним одягом, стилізувати з вбранням модних фасонів тощо. Захоплювалась ремеслом бісероплетіння ще з дитинства, але показати свої вироби на загал змогла тільки нещодавно.

   Молода майстриня стилізує свої вироби під минувшину. Максимально багато використовує чорні, білі, відтінки червоного, цеглового та синього кольорів . Авторка творить квіткові і геометричні орнаменти. Уміння добирати кольори до орнаменту Дарії добре вдається!

Пані Дарія говорить: « Якщо я бачу хороші роботи інших майстринь, то вмію їх належно і без заздрості оцінити та намагаюся їх наслідувати. Але найбільше задоволення – бачити свої роботи на комусь, та радісні очі власників моїх прикрас…    Маю надію що вам також сподобається такий стародавній вид творчості, який так красиво розкриває нашу українську культуру, та з гордістю станемо носити наші традиційні прикраси».

Переглянути відео за посиланням
https://www.facebook.com/library.tm/videos/467144245821028/




 

Немає коментарів:

Дописати коментар