пʼятниця, 7 червня 2024 р.

Олександр Ільченко : Мова - перша зброя в боротьбі!



🌻4 червня 1909 року народився Олександр Ільченко – український письменник, сценарист, журналіст.
Більш як за 60 років творчої праці письменника вийшло понад 60 окремих видань: роман, повісті, оповідання, нариси, есе, публіцистика, п’єси, кіносценарії, переклади. 📘 Твори О. Ільченка «Петербурзька осінь», «Звичайний хлопець», «Рукавичка», «Італійське каприччо» та роман «Козацькому роду нема переводу, або ж Мамай та чужа молодиця» багато разів перевидавались українською, та іншими мовами.
🎞За сценаріями Олександра Ільченка було створено художній фільм «Роман і Франческа» та кілька документальних фільмів.
📙До 115-ї річниці від дня народження письменника на абонементі Публічної бібліотеки проходить презентація книжкової виставки : «Наш український Вальтер Скотт».
В експозиції представлено творчий доробок О. Ільченка – художні та публіцистичні твори.
Бібліотекар абонементу, при презентації книжкової виставки, звернула особливу увагу на роман письменника «Козацькому роду нема переводу, або ж Мамай та чужа молодиця», працюючи над яким автор виконав величезну роботу, як творчу, так і історичну.🐎Він зібрав всі відомості і факти про життя козака Мамая і об'єднав їх творчою зв'язкою і чудовою уявою. Козак Мамай - відома історична постать, яка зробила величезний внесок в історію України. Він був справжнім патріотом, безстрашним бійцем, філософом і навіть трохи магом.🌾⚔️




Немає коментарів:

Дописати коментар