пʼятниця, 28 червня 2024 р.

ОСНОВНИЙ ЗАКОН ДЕРЖАВИ

 

🇺🇦28 червня Україна відзначає одне з найважливіших державних свят — День Конституції. Саме цього дня, 28 червня 1996 року, ухвалили Основний Закон.
День Конституції — це єдине державне свято, закріплене в самій Конституції.
Наша Конституція визначає, що Україна є правовою державою, яка базується на принципах поваги до особи й недоторканності її прав і свобод, верховенства права, дотримання закону. Вона забороняє дискримінацію. У Конституції закріплений суверенітет Української держави над всією її територією, яка є недоторканною.
Від 2014 року Україна веде справедливу війну за збереження незалежності, право вільного європейського та євроатлантичного вибору, за свій суверенітет і територіальну цілісність. Російський агресор тимчасово окупував окремі українські землі. Але всі вони обов’язково будуть звільнені. Україна переможе ворога й відновить територіальну цілісність.
В читальній залі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради оформлено тематичну виставку «Конституція - основний підручник життя». На виставці представлено видання Основного Закону України – Конституцію, та книги, що висвітлюють історію української Конституції та конституційного процесу в Україні з найдавніших часів до сьогодення.




Немає коментарів:

Дописати коментар