пятница, 19 мая 2023 г.

ГОВОРІМО УКРАЇНСЬКОЮ



🖍 📖 Читальна зала Публічної бібліотеки Томашпільскої селищної ради знову радо зустріла гостей на чергові уроки вивчення та вдосконалення української мови «Говорімо українською!». Тема заняття «Культура мовлення, спілкування». 📜Модератор заходу - філолог, методист ЦКД, колишній директор школи с.Яланець Микола Павлишен. Використовуючи свій багатющий мовний досвід, надзвичайно пізнавально була подана інформація про вербальні та невербальні засоби спілкування. У багатьох випадках невербальне спілкування може нести значно більше змістове навантаження, ніж вербальне. Микола Миколайович проаналізував жести, міміку, пантоміміку, зовнішність, які ми використовуємо при спілкуванні. Попрацювали також з поняттям «суржик», його впливом на культуру мовлення.
📗Мовний батл, підготовлений бібліотекою, допоміг розібратися із значенням цікавих фразеологізмів.
Із захопленням познайомилися з українськомовним контентом на YouTube, переглянувши відео коуча з риторики Макса Продеуса «10 типових помилок українською мовою».
💙💛Надзвичайно вдячні всім учасникам заходу за активність. Миколі Миколайовичу особливо вдячні за атмосферу, щирість та професіоналізм! Сподіваємось на майбутні зустрічі та запрошуємо бажаючих в Публічну бібліотеку приєднуватись до уроків вдосконалення української мови!










Комментариев нет:

Отправить комментарий