четверг, 4 мая 2023 г.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ГАРРІ ПОТТЕРА В БІБЛІОТЕЦІ


2 травня у світі відзначають Міжнародний день Гаррі Поттера, присвячений герою відомих книг англійської письменниці Джоан Роуліг та серії однойменних фільмів – хлопчику зі шрамом, який став видатним чаклуном та переміг Темного Лорда Волдеморта.
Коли письменниця поверталася з Манчестера до Лондона, з вікна поїзду побачила хлопчика в окулярах, і вирішила , що почне створювати магічний світ школи Гогвортс – так виникла ідея написання твору.
У фонді бібліотеки-філії для дітей Публічної бібліотеки є сім книг про фентезійного героя. Книжки дуже користуються популярністю серед читачів навіть встановлена черга на їх читання. Адже це казка- фентезі, яка дає надію, яка змушує вірити в дива, історія, яка об’єднала всю планету і діти й дорослі з усього світу знову почали читати! Не існує людини, яка бодай раз в своєму житті не чула про хлопчика, що вижив. Твори Джоан Роуліг навчають добру, любові, дружби, хоробрості, сміливості, розуму, кмітливості, вірності і всіх найкращих людських якостей, яких тільки можна набути.
Юні читачі бібліотеки з нетерпінням чекають на восьму книгу пригод про Гаррі Поттера.



Комментариев нет:

Отправить комментарий