среда, 10 мая 2023 г.

ЮВІЛЕЙНА ПАЛІТРА ТРАВНЯ В БІБЛІОТЕЦІ


Ювілейна палітра травня святкує 90-річницю від дня народження українського письменника, лауреата Національної премії ім. Т. Г. Шевченка Андріяшика Романа Васильовича (09.05.1933 -2.10.2000).
На абонементі Публічної бібліотеки відкрита виставка-портрет "Художні світи Романа Андріяшика”, Характерною особливістю творчості письменника є те, що він висловив нове трактування війни ― не як вияву героїзму, а як абсурдного, антигуманного за своєю суттю механізму.
Письменник дебютував у літературі романом «Люди зі страху», де відтворив події Першої світової війни, трагічну долю українців, які у складі двох ворогуючих армій (австрійської і російської) змушені були воювати одні проти других.
В Публічній бібліотеці Томашпільської селищної ради є унікальний однотомник автора, куди ввійшли твори : “Люди зі страху”, “Додому нема вороття”, “Полтва” та “Сторонець”. Органічно доповнює їх лебедина пісня незабутнього— незавершена епічна оповідь "Три хрести". Добро і зло, любов і ненависть, сутність і стихія народного буття — основа високохудожніх, оригінальних романів . Радимо прочитати!





Комментариев нет:

Отправить комментарий