среда, 10 мая 2023 г.

РАЗОМ З ЄВРОПОЮ


📒📘 Цьогоріч Україна вперше за двадцять років долучиться до заходів з нагоди Дня Європи - свята, яке традиційно 9 травня відзначається в Європейському Союзі та інших країнах на знак миру та єдності на континенті. «Будемо вшановувати нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм» - сказав президент Володимир Зеленський у зверненні 8 травня після підписання указу про щорічне відзначення свята в Україні.
📒📘 З цієї нагоди в читальній залі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради пройшла презентація інформаційного стенду «Культурні столиці Європи».
«Культурна столиця Європи» - статус міста, який призначається Європейським Союзом, терміном на один календарний рік. В 2023 році такий важливий статус отримали міста: Елефсін (Греція), Тімішоара (Румунія) та Веспрем (Угорщина).
📒📘 Історичні та географічні відомості про ці міста, фото та найкращі архітектурні споруди цьогорічних культурних столиць, а також книжково – ілюстративну виставку «Літературна спадщина культурних столиць Європи» презентовано бібліотекарем абонементу Антоніною Козак .







Комментариев нет:

Отправить комментарий