вторник, 30 мая 2023 г.

Михайло Стельмах -художник народної долі


📕 На теренах нашого краю у різний час жило багато відомих людей. Своєю діяльністю Вінниччину на весь світ прославляли майстри слова. 24 травня день народження літописця українського села, хранителя правди і добра на землі - Михайла Панасовича Стельмаха (24.05.1912 – 27.09.1983). Письменник плідно працював у різних жанрах літератури - він писав вірші і романи, п’єси і кіносценарії, повісті і статті.
📘 Книжкова виставка «Художник народної долі», організована на абонементі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради, пропонує згадати твори митця: «Кров людська - не водиця» «Хліб і сіль», «Правда і кривда», «Дума про тебе», «На нашій землі», та другу книгу цього роману - «Великі перелоги». Об’єднавши в один твір обидві частини, письменник дає назву романові «Велика рідня», за який був удостоєний звання лауреата Державної премії, а за роман «Чотири броди» - Державної премії імені Т. Шевченка.
Михайло Стельмах - автор багатьох літературних сценаріїв: документального кінофільму «Живи, Україно!», брав участь у створенні кінофільмів за своїми творами «Над Черемошем», «Кров людська - не водиця», «Дмитро Горицвіт».
📙 Відвідайте книжкову виставку, це варто прочитати!



Комментариев нет:

Отправить комментарий