пятница, 19 мая 2023 г.

Бібліотека про геноцид кримськотатарського народу



18 травня – День пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу.
Депортація кримських татар – один з страшних злочинів радянського режиму, здійснених під час Другої світової війни. У цей день з півострова відправили перший ешелон кримських татар. Загалом було депортовано близько 200 тисяч осіб, здебільшого, до Узбекистану.
Офіційною причиною депортації стало звинувачення всього кримськотатарського народу в нібито масовому співробітництві з нацистською Німеччиною під час Другої світової війни, але фактично це було продовження політики російської імперії по русифікації Криму.
📙 До 79-х роковин депортації кримськотатарського народу в Публічній бібліотеці Томашпільської селищної ради оформлено книжкову виставку ”Депортація кримських татар як геноцид”.
Експозиція містить літературу, що розповідає про трагічну долю кримськотатарського народу, який став жертвою здійснюваного російсько-совєтською імперією впродовж двох з половиною століть геноциду. Показані й охарактеризовані основні етапи цього геноциду та його наслідки, боротьба за свободу.
Адже через 78 років росія знову скоїла непрощенний злочин – депортацію уже сотень тисяч українців. Та як би ворог не намагався, кримськотатарський народ вистояв, вистоять і всі українці!
🇺🇦 Ми обов’язково повернемо всі наші землі й повернемо всіх наших людей додому!






Комментариев нет:

Отправить комментарий