вторник, 30 мая 2023 г.

РУБРИКА «ПО КНИГУЄМО!» ПРЕДСТАВЛЯЄ

                   


           Олег Сенцов «Жизня».

🇺🇦Ім'я Олега Сенцова відоме, мабуть, усьому світу! Український режисер і письменник , громадський активіст. Лауреат Премії Сахарова «За свободу думки» та Національної премії України ім. Т.Г Шевченка. Незаконно засуджений до двадцяти років ув'язнення судом Російської Федерації. Особистість настільки сильна, що увесь світ буквально ставав на захист Сенцова.
Збірка оповідань "Жизня" друкувалася ще коли Олег був у в'язниці. Вона містить всього вісім автобіографічних оповідань: Автобіографія(в літературній формі); Собака; Дитинство; Больнічка; Школа; Заповіт; Бабуся; Макари.
…«Народився в понеділок, 13 – го числа. Мабуть, тому й життя минає весело…», розпочинає свою автобіографічну збірку автор. І з цих перших стрічок вриваєшся в життя - веселе, безтурботне дитинство, а згодом, вже з першими втратами, смутками, роздумами, розчаруваннями, свідоме справжнє, яке воно і є…
📙Щемливі почуття викликає розповідь «Заповіт»: «Одного чоловіка спитали, якби він хотів померти. Чоловік відповів: «З криком «Ура!, з автоматом у руках, з ротом, повним крові.»…
Читаючи оповідання, складається враження про особистість Олега Сенцова. З його спогадів, вловлюєш момент, коли ця людина вирішила: - «ніколи не мовчати, коли бачиш, що когось ображають.»
🇺🇦Радимо «прожити» разом з автором його життя. Читай Українське!🇺🇦



Комментариев нет:

Отправить комментарий