пятница, 16 июня 2023 г.

Бібліотека до 125-річчя Еріха Марії Ремарка


📘 Книжкова виставка «Ювілейна палітра -23» відзначає 125 років від дня народження Еріха Марії Ремарка, який протягом багатьох десятиліть залишається одним із найпопулярніших німецьких письменників в Україні.
📗Немає сенсу розповідати про книги відомого письменника: вони занадто добре відомі. Романи "На Західному фронті без змін", "Повернення", "Три товариші", "Тріумфальна арка", "Час жити і час помирати", "Чорний обеліск", "Життя в борг" та інші багато разів видавалися різними мовами, зокрема й українською.
🌺Зауважимо тільки, що у Ремарка багато (і нерідко трагічних) жіночих образів. Ремарк був відомий не тільки як чудовий письменник, а й як підкорювач жіночих сердець. Серед його дружин і подруг були Грета Гарбо, Марлен Дітріх, Полетт Годдар, Наталі Палей.
📙Листи Ремарка до Марлен Дітріх - великої акторки, кінозірки і теж емігрантки з нацистської Німеччини - називають найбільш захопливим документальним романом про любов.
Цікаво? Про це ви дізнаєтесь з тематичної виставки « ПИСЬМЕННИК ВТРАЧЕНОГО ПОКОЛІННЯ», яка чекає вас на абонементі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради.



Комментариев нет:

Отправить комментарий