среда, 7 июня 2023 г.

ДІТЯМ ПРО БЕЗПЕКУ В ІНТЕРНЕТІ


🖥 Кібербезпека — це один із ключових аспектів нашого життя в інформаційну добу.
Інформування дітей стосовно проблеми безпеки в Інтернеті, зменшення рівня негативного впливу Інтернету на психологічне, емоційне і фізичне здоров'я дитини, розширення знань про безпечний Інтернет, аналізування інформації з Інтернет-простору, розвивання вмінню спілкування в соціальних мережах та чатах – вкрай важливо, і це під силу бібліотеки Хабу!
📙📖Практичне заняття з елементами тренінгу, яке провела бібліотекар інформаційних та комп’ютерних технологій Оксана Сергійчук з юними читачами бібліотеки, був націлений на ці проблеми.
Діти ознайомилися з такими поняттями як інтернет-серфінг, фішинг, софт, кібер - булінг, кібер - грумін. Даний захід мав не лише інформативний, а й профілактичний характер, адже завдяки отриманим знанням, діти зможуть уникнути загроз зі сторони мережі Інтернет.
💻👍🤓 Бібліотекар запропонувала дітям цікаву українськомовною версію онлайн-гри «Interland: Безпека дітей в Інтернеті», яка зацікавлює дітей здобувати знання із цифрової безпеки. Вона занурює в змодельований світ, де діти разом із жителями міста, інтернавтами, виконують різні пригодницькі завдання, а саме:
«Королівство доброти» допомагає дізнатися, як чемно поводитися в мережі;
«Річка реальності» навчає розпізнавати фейки;
«Уважна гора» вчить безпечно ділитися інформацією в мережі;
«Вежа зі скарбами» навчає тримати персональну інформацію у безпеці.
Ти ще не знайомий з Ітерленд - грою? Тоді тобі до нас, до бібліотеки!




Комментариев нет:

Отправить комментарий