пятница, 16 июня 2023 г.

ОНЛАЙН-ЗАХІД «СПИСАННЯ І РОБОТА З ФОНДОМ БЕЗ КУПЮР. ПРАКТИКА ТА ДОСВІДИ»


✍️ 6 червня Публічна бібліотека Томашпільської селищної ради в прямому ефірі на сторінці Жива сучасна бібліотека - БФ Бібліотечна країна долучилась до професійного спілкування щодо списання бібліотечного фонду. Модерувала захід - Катерина Алексєєнко.
Мали можливість почути про:
👍Традиції формування фондів публічних бібліотек — рознарядки та цензуру оповів Кметь Василь Федорович, кандидат історичних наук, директор Львівської муніципальної бібліотеки.
👍Багаторічний досвід очищення фондів від російськомовної літератури — презентувала Львівська обласна бібліотека для юнацтва ім. Романа Іваничука.
👍Креативні варіанти на тему: що робити з багатотисячним фондом російської літератури, якщо списання не вихід? А як поповнити фонди, якщо фінансування не достатньо? Поділилася досвідом Алексєєнко Катерина, бібліотекарка та культурна менеджерка.
👍 Складнощі популяризації української книги в русифікованому регіоні — розказала завідувачка науково-методичного відділу Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки, Марія Захарченко.
👍Мультикультуралізм та популяризація української книги на півдні — розказали працівники Центральної міської бібліотеки, м. Чорноморськ.
👍Як бібліотеці жити без фонду і примножити кількість читачів — поділилася досвідом культурна менеджерка, головна бібліотекарка Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки Good Library Юлія Лисюк.
📖📔 Крім цього, мали змогу почути рекомендації щодо формування бібліотечних фондів від літературознавця Ростислава Семківа, привітали його з Днем народження.
🇺🇦Дякуємо всім за змістовний професійний захід!





Комментариев нет:

Отправить комментарий