пятница, 16 июня 2023 г.

РУБРИКА « ПО КНИГУЄМО!» представляє

📘 Історичний детектив Миколи Хомича «Територія брехні». Микола Хомич український письменник, дитячий лікар-реаніматолог, меценат і мандрівник. Член Національної спілки письменників України.
📙 У книзі «Територія брехні» переплелося сучасне і минуле. Дві сімейні пари киян – Ольга та Олег, Ірина та Ігор випадково зустріли на футбольному матчі у Києві вболівальника з Норвегії , який заінтригував їх історичними артефактами. Герої беруться за розгадку таємниці, що схована у давніх письменах – на пожовклому пергаменті та у графіті Софії Київської, та вирушають у подорож до Скандинавії – батьківщини нареченої Ярослава Мудрого Інгігерди.
🏺 Несподівані знахідки, таємничі відкриття …. «Без сумніву, ця монета – срібник Ярослава Мудрого, Ось тільки як вона потрапила до Норвегії? Розгадка, ймовірно, зберігається в цьому пергаменті…»
Тисячолітня таємниця занурює з головою у події Х1 століття, мимоволі стаєш їх свідком і навіть дослідником. Заглиблюючись у текст роману доходиш висновку, що люди - чи то прості холопи ,чи князі- відчували,страждали і любили так само як і сьогодні. Минуле нікуди не зникло:
👑 «…Один лише Ярослав був незадоволений: Інгігерда не тільки його, свого нареченого, не згадала ,а й жодного разу навіть не глянула на нього. І все ж вона гарна,- подумав він.- Кров з молоком. Вісімнадцять років всього від роду. Ще обламається…»
📗 Під час розслідування із небуття виринають цікаві факти біографії «великих»: чи зраджувала шведська принцеса Інгігерда своєму чоловікові, князю Русі Ярославу Мудрому? Носіями яких генів є ми, нащадки Київської Русі? …
Зацікавило? До бібліотеки - прочитаєте, дізнаєтесь!




Комментариев нет:

Отправить комментарий