среда, 8 июня 2022 г.

 

В Україні та низці інших країн 25 травня щороку відзначається День філолога. Подія стосується всіх фахівців для кого філологія - покликання та професія, а саме літературознаців, викладачів, коректорів і просто тих, хто цінує літературу. Свято слідує відразу після Дня слов'янської писемності. Попередницею науки філології вважається риторика, яка з'явилася в Стародавній Греції. Першим філологом називають давньогрецького філософа Ератосфена. В Україну науку про словесність почали називати філологією в 19 столітті. Відзначати День філолога у світі почали наприкінці 80-х - початку 90-х років, а пізніше він також став популярним в Україні.

Слово було від самого початку. Мистецтво володіння Словом завжди возвеличувало людину, давало змогу впливати на інших, керувати народами. Історія та культура кожної нації, родини, людини зберігається у Слові, передається і твориться в ньому…

Зараз, під час війни, українська мова — не тільки ознака національної ідентичності та громадянської позиції, а й інструмент боротьби з ворогом. Боронити свою країну від агресора потрібно також словом, яке є найстрашнішою зброєю і водночас найбільшою надією, порятунком і розрадою.

В Публічній бібліотеці презентовано перегляд літератури, присвячений Дню філолога.

 



Комментариев нет:

Отправить комментарий