среда, 8 июня 2022 г.

 

9 травня в Європейському Союзі та інших країнах відбулося святкування Дня Європи, на відзначення миру та єдності на континенті. День Європи святкується Радою Європи 5 травня, Європейським Союзом – 9 травня, а в Україні з 2003 року – у третю суботу травня, тобто 21 травня 2022 р.

Для українців – це особливий день, адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура, демократія і свобода. Відзначення Дня Європи – це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. Цьогоріч Дні Європи в Україні особливі – ми зустрічаємо їх в умовах війни. Український народ героїчно відстоює від рашистської навали демократію, свободу, історію, культуру, людські життя та мрії усієї прогресивної Європи.

Публічна бібліотека Томашпільської селищної ради долучилася до свята. В читальному залі проходить презентація інформаційного стенду «Культурні столиці Європи 2022».

«Культурна столиця Європи» — статус міста, який призначається Європейським Союзом терміном на один календарний рік, впродовж якого місту надається можливість демонстрації свого культурного життя та культурного розвитку. Мета програми — зближення європейців на основі співпраці в сфері культури, полегшення економічного, політичного та культурного об'єднання країн.

22 січня 2022 року відбулась урочиста церемонія відкриття програми «Культурна столиця Європи» у місті Каунас, Литовська Республіка, на якій були присутні Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко та Голова Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти Галина Григоренко.

Культурними столицями 2022 року проголошено Каунас (Литва) та Еш Сюр Альзетт (Люксембург).

 Переглянути відео можна за посиланням:

https://www.facebook.com/library.tm/videos/405195211217182/



Комментариев нет:

Отправить комментарий