среда, 8 июня 2022 г.

 

Роки війни – століття пам’яті

Минає 77 років, як закінчилася найбільш масштабна в історії світу, Друга світова війна, яка принесла незліченні жертви і страждання, смерть та руйнування, завдала непоправних втрат цивілізації та культурі.

На абонементі Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради проходить презентація книжкової виставки «Роки війни – століття пам’яті». На ній представлено літературу, що вшановує пам’ять тих, хто загинув на фронтах, в окопах, і тих, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

Як відомо, 7 травня 1945 року був підписаний Акт воєнної капітуляції Німеччини, який набув чинності 8 травня о 23:01. З цієї нагоди в багатьох містах Європи та США були проведені велелюдні святкування.

Сьогодні, як ніколи, ми знаємо ціну війни. Вночі 24 лютого росія відкрито розпочала повномасштабну війну проти України. Весь народ переосмислює тодішні трагічні події у контексті сучасної війни. Ми захищаємо рідну землю, і ми впевнені у перемозі! Тому традиційне гасло цих пам'ятних днів "Пам'ятаємо - перемагаємо!" цього року на державному рівні дещо видозмінено і звучить так: "Перемогли нацистів - переможемо і рашистів!"







Комментариев нет:

Отправить комментарий