среда, 8 июня 2022 г.

Великодні дзвони України

 Великодні дзвони України

Світле Свято Великодня – найсвітліше, найбільш шановне християнське свято, що встановлено на честь Воскресіння Ісуса Христа. Це свято весняного пробудження природи та добрих справ. Символами свята є усе, що символізує Вічне Життя, Оновлення та Світло: паска, крашанка, або писанка, світло пасхальної свічки. Сходження Благодатного вогню – диво, яке вже тисячі років поспіль відбувається в Храмі Гроба Господня. Одним із символів свята Воскресіння Христового здавна є пасхальне деревце, яке нагадує про райське Древо Життя, Пізнання Добра й Зла.
Воскресіння Христове - одне з найважливіших свят для християн. Католики та православні відзначать Великдень 2022 у квітні з різницею у тиждень. Цього року не всі зможуть дозволити собі пишне святкування, а через воєнний стан великодні вихідні в Україні можуть бути не такими довгими. Але головні традиції Світлого дня не вимагають особливих витрат та часу, головне – відзначити свято з відкритим серцем у колі найближчих людей.
З 17 по 24 травня абонемент Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради, запрошує всіх бажаючих до літературної подорожі - святкової виставки «Великодні дзвоні України».
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!


Переглянути відео можна за посиланням:




Комментариев нет:

Отправить комментарий