среда, 8 июня 2022 г.

Публічна бібліотека Томашпільської селищної ради провела тиху акцію пам'яті вбитих росіянами українських дітей. Непрочитані книги, недомріяне дитинство, непрожите життя …

В Україні 4 червня на державному рівні запроваджено вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок російської збройної агресії . Міжнародний день безневинних дітей - жертв агресії відзначається у світі з 1982 року відповідно до постанови Генасамблеї ООН. Для України цей день є ще однією можливістю привернути увагу українського суспільства до злочинів тих, хто вбиває українських дітей.

Внаслідок війни в України загинуло понад 261 дитина. Більшість із них загинули від вибухової зброї великої дальності, вогню важкої артилерії або авіаударів В відомо, що 463 дітей поранені, 139 – зникли безвісти. Окупанти вивезли з України понад 200 тисяч маленьких українців. Серед них – і сироти з дитячих будинків, і діти з батьками, і діти, розлучені зі своїми родинами. Через постійні бомбардування та обстріли ЗС РФ українських міст та сіл пошкоджено 1938 навчальних закладів, 182 з них повністю зруйновано.

Ось десять історій вбитих окупантами дітей із 261…..

Маленький Денис із села Малинівка Житомирської області загинув разом з усією родиною, коли російський літак скинув бомби на село. Хлопчику не було й двох років.

Степану із села Нові Петрівці Київської області не було й трьох, коли російський снаряд ударив по подвір'ю будинку. Дитина зазнала смертельних поранень.

Ані з Бучі було всього 14. Російські військові обстріляли мікроавтобус, яким люди просто намагалися врятуватися. Аня була там разом з мамою та бабусею. Окупанти вбили всіх.

Однорічна Поліна загинула, коли російський танк ударив по її будинку в Бородянці.

Аріна з Миколаївської області 5 березня зазнала осколкових поранень внаслідок артилерійського обстрілу. Вона померла в лікарні. У червні їй могло б виповнитися 4 роки.

Святославу з Одеси було 15 років. Його вбив ракетний удар Росії по гуртожитку 2 травня. Тіло хлопця дістали з-під уламків будинку.

7-річна Аліса з Охтирки Сумської області загинула на другий день повномасштабної війни внаслідок російського артилерійського обстрілу. Окупанти били просто по житлових будинках.

Микита з Ізюма Харківської області загинув 3 березня внаслідок російського авіаудару по місту. Дитині було 3. Загалом тієї ночі загинули дев'ять людей.

Дві сестри – Варвара й Поліна з Маріуполя. Варварі було 14 років, а Поліні – 11. Вони загинули внаслідок російського обстрілу житлового будинку.

Їм назавжди буде два, чотири, шість, вісім, десять років. Це янголи, які постраждали від безжальних куль агресора і відлетіли…

Ніколи не забудемо!

Ніколи не пробачимо!

Переглянути відео можна за посиланням:

https://www.facebook.com/library.tm/videos/388045313111914/





 


Комментариев нет:

Отправить комментарий